Cirka sju dagar efter befruktningen börjar kroppen att producera hormonet humant Koriongonadotropin (hCG). Graviditetstestet upptäcker hCG i ett urinprov och bekräftar eller utesluter graviditet.

Testlagrets Graviditetstest finns i två olika varianter; sticka och stav. Båda varianter är med analog avläsning genom en färgindikator. Förpackningar finns med antingen en eller två stickor respektive stavar.

Stav
Staven är en teststicka i ett plasthus. Plasthuset gör det möjligt att kissa direkt på testets uppsugningsdel. Med stickan måste först urinen samlas upp i en behållare, det är inte nödvändigt med staven. Testets resultatfönster är också större på staven, vilket gör avläsning av testresultatet tydligare.

Sticka
Stickan är ett bra alternativ speciellt för de som måste testa varje dag i månaden eller där ett lågt pris är viktigt. Stickan är lika bra som staven, men avläsningsytan är något mindre och urinen måste först samlas upp i en behållare. Stickan är mindre och är enklare och diskretare att ta med i exempelvis handväskan. Det är en sticka du får när du beställer ett gratis graviditetstest.

Känslighet
Testlagrets Graviditetstest har en känslighet på 25 IU/L och är över 99,5 % rättvisande

Graviditetstest i form av en sticka

Enkelt 1-stegs graviditetstest i form av teststicka med en pålitlighet på hela 99,5%

Detta test KAN påvisa tecken på graviditet så tidigt som 7 dagar efter befruktning för vissa kvinnor. Teststickorna är 6 mm breda, vilket är bland de bredaste på marknaden. En bred sticka är enklare att avläsa jämfört med en smalare.

Billigt och säkert graviditetstest i form av en sticka. Våra stickor har en bredd på hela 6 millimeter, vilket gör den till den bredaste stickan på marknaden. Bredden på stickan gör att graviditetstestet är enkelt avläsa. Att graviditetstesta sig med en sticka är lika enkelt och säkert som med andra metoder.

Känsligt graviditetstest
Relativt tidigt efter befruktningen börjar kroppen producera hormonet hCG (Humant Choriogonadotropin). Teststickan har en mycket bra känslighet för hCG; 25 mIU/ml, vilket innebär att det krävs denna koncentration för att testet skall upptäcka en graviditet. Många laboratorier anser att halter lägre än detta inte är pålitliga för att diagnostisera en graviditet.

Pålitligt graviditetstest – hela 99,5% säkerhet
Graviditetsteststickan reagerar enbart på beta-hCG, vilket utesluter felaktiga testresultat på grund av att testet reagerat på andra hormoner i din kropp (till exempel ägglossningshormonet LH).

Graviditetstest som är enkelt att använda.
Det går snabbt och är mycket enkelt att använda graviditetsteststickorna. En manual på svenska illustrerad med bilder medföljer. Om frågor trots detta skulle uppstå är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!

Säker leverans av Graviditetstest
Varje graviditetsteststicka levereras i en fuktskyddande folieförpackning för säker förvaring.

Graviditetstestet har CE-märkning under IVD-direktivet.

Mer om graviditetstest i form av en stav

Med vårt graviditetstest i formatet stav får du ett bekvämt och påitligt test med en säkerhet på hela 99,5% som går att kissa på direkt utan att först samla upp urinen i en behållare. Stort och tydligt avläsningsfönster.

Enkel och snabb provtagning
Med teststaven slipper du samla upp urinen i en behållare först, det är bara att sätta staven i urinstrålen i några sekunder och sen invänta resultatet. Om du vill samla upp urinen och doppa teststaven som man gör med en teststicka går det bra också, valet är ditt!

Känsligt
Relativt tidigt efter befruktningen börjar kroppen producera hormonet hCG (Humant Choriogonadotropin). Teststaven har en bra känslighet för hCG; 25 mIU/ml, vilket innebär att det krävs denna koncentration för att testet skall upptäcka en graviditet. Många laboratorier anser att halter lägre än detta inte är pålitliga för att diagnostisera en graviditet.

Pålitligt
Teststaven reagerar enbart på beta-hCG, vilket utesluter felaktiga testresultat på grund av att testet reagerat på andra hormoner i din kropp (till exempel ägglossningshormonet LH).

Varje teststav levereras i en folieförpackning för säker förvaring.

Testet har CE-märkning under IVD-direktivet

Den skyddande folieförpackningen innehåller

* 1 st teststav med för engångsbruk
* Fuktabsorberande påse

Graviditetstest i form av kassett

Ett graviditetstest i form av en kassett är mycket populär hos laboratorier och på sjukhus och kliniker.

Hur funkar det?
Urinen samlas först upp i en behållare och sedan droppas rätt mängd ner i en testkassett med hjälp av den medföljande pipetten. Enkelt, snabbt och smidigt.

Visste du att detta test kan påvisa tecken på graviditet så tidigt som 7 dagar efter befruktning?

Känslighet
Relativt tidigt efter befruktningen börjar kroppen producera hormonet hCG (Humant Choriogonadotropin). Kassetten har en mycket hög känslighet för hCG; 25 mIU/ml, vilket betyder att det krävs denna koncentration för att testet skall upptäcka en graviditet. Många laboratorier anser att halter lägre än detta inte är pålitliga för att diagnostisera en graviditet.

Ett väldigt pålitligt test
Testkassetten reagerar endast på beta-hCG, vilket utesluter felaktiga testresultat pga att testet reagerat på andra hormoner i kroppen (till exempel ägglossningshormonet LH).

Enkel användning
Det går snabbt och är väldigt enkelt att använda ett graviditetstest i form av kassetten. Allt du behöver göra är att samla upp urinen i den medföljande pipetten och droppa tre droppar i ett hål på testkassetten. Tiden det tar för resultat att visas är mellan 20 sekunder och 6 minuter.

Manualen som medföljer är självfallet på svenska och den innehåller väldigt bra och informativa bilder. Skulle du ha några frågor eller funderingar på detta så är det bara att kontakta oss så hjälper vi er.

Testet är självfallet CE-märkt under IVD-direktivet som råder.

Den skyddande folieförpackningen innehåller följande:

* 1 styck testkassett för engångsbruk
* 1 styck pipett för uppsamling och dosering av urin
* Fuktabsorberande påse

Köp alla våra tester testlagret.se: Graviditetstest  /  ägglossningstest